12 april 2014
13:00

Referat: Türk Anadolu FF - AIF Barrikaden

Startelva: Niklas – Alfons, Gustav, Alex, Danne – Vassili, Johan E, Linus J, Christian T – Joel J, Henrik Ni

Avbytare var Christoffer som kom in en halvtimme före slutet som höger yttermittfältare och spelade där tills han åter blev utbytt 10 min före slutet, Jona som spelade sista 25 min som anfallare, Martin N som spelade sista halvan av andra halvlek som innermittfältare och Rabih och Frmas som spelade sista 10 som höger- resp. vänstermittfältare.

Türk Anadolu (i fortsättningen kallat TA) inledde klart bäst men efter bara c:a 5 min svängde spelet över klart i vår favör och vi hade nu en period på c:a 20 min där vi dominerade totalt men utan att skapa särskilt mycket. En bra chans hade vi dock när Linus i den 22:a min slog en frispark mot bortre stolpen där hela 3 fullständigt omarkerade Barrikadenspelare kom farande men där ingen av dem fick ett huvud på bollen. Våra många hörnor under denna period ledde inte alls till några farligheter.

I den 27:e min hade TA sin första riktiga målchans när en av deras spelare kom fri på vänsterkanten men där Niklas säkert kunde rädda det inte helt maximala avslutet. Detta blev upptakten till en bra period för TA om än inte riktigt lika bra som vår tidigare. Mot slutet av halvleken kom vi tillbaka och på övertid kom Henke fri men avslutet tog i stolpen innan den kunde rensas undan till hörna av en utespelare. Även om vi ändå skulle komma att ta ledningen senare så hade ju ett ledningsmål redan här såklart haft en väldigt stor betydelse för stämningen i resp. omklädningsrum under pausvilan.

När TA nu fick vinden i ryggen och vi solen i ögonen kändes det lite oroväckande och hur mycket det spelade in är lite svårt att säga men vi gjorde en sämre andra- än förstahalvlek. Det var dock vi som tog ledningen i den 59:e min. Efter väggspel mellan Danne och Christian på vänsterkanten hamnade bollen hos Joel som när målvakten närmade sig lättade över den till Henke som kunde slå in den i det så gott som tomma målet.

I den 65:e min hade en TA-spelare ett friläge men höll inne med skottet för länge så att en av de våra hann störa honom till ett uselt avslut 10 meter utanför från knappt 15 meters håll. I den 70:e min kunde vi punkterat matchen men det otroligt fina läget med en helt oattackerad spelare nära målet och med, som det såg ut från sidan, helt öppna bortre hörnet resulterade i ett skott en bit utanför detta hörn.

Även om TA nu stundtals pressade på ganska ordentligt kändes det ändå ganska tryggt men det skulle visa sig vara en falsk trygghet. I den 81:a min tilldöms TA en hörna sedan planens alla 22 spelare förberett sig för utspark men linjedomaren vinkar att den boll Niklas fick tag i var utanför linjen. Hörnan resulterar i vilket fall som helst i en kvittering.
Ingetdera laget verkade nöjt med ett oavgjort resultat och spelet blev därmed lite öppnare. I matchens 90:e min får TA en frispark som nickas (?) i mål från nära håll och trots ett par tilläggsminuter (var i all världen de nu kom ifrån) lyckades vi inte få till någon mer målchans utan förlusten var ett faktum.

Totalt sett en spelmässigt ganska jämn match där vi hade något fler målchanser, bl.a. ju alltså ett stolpskott. Matchen blev inte så välspelad trots att många individuellt var bra i båda lagen. Intensiteten, och bolltempot var bra men så mycket skönspel blev det oftast inte – däremot mycket kamp. TA var bättre offensivt än defensivt och ska man redan efter en spelad match sticka ut hakan så tror referenten att TA:s matcher överlag kommer att bli rätt målrika.

Planen verkade ganska svårspelad i sig själv och när dessutom inget av lagen haft någon naturgräsmatch tidigare i år (TA inte ens en träning) så är det kanske inte så konstigt att så väldigt hög procenten av skotten resulterade i antingen ”strumprullare” eller skott 15 meter över och/eller utanför.

Till slut kan väl konstateras att det är lite väl magstarkt att av TA-spelarna efter matchen få höra att vi var jättegnälliga när sanningen var att de själva protesterade mot i princip vartenda domslut under matchen och filmade otroligt mycket (speciellt en spelare…..).
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Man behöver knappast ha 120 poäng på universitet i psykologi för att skönja en viss bitterhet i detta referat men när en fotbollsmatch är precis som en hollywoodfilm fast tvärtom må man väl tillåta sig att släppa fram känslorna inte bara som åskådare och i omklädningsrummet utan också i ett referat här på sidan.

Slutligen är det ibland skönt för referenten att åtminstone vara i fullständig avsaknad av vidskeplighet…

Statistik (våra siffror först): Hörnor 7-5 Avslut på mål: 7-6 Avslut utanför: 4-9